Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

3+1 tipp, hogyan legyél jótevő karácsonykor!

2015. december 13. - Janotyik Évi

Kürtőskalács illat a tereken, mérhetetlen mennyiségű szaloncukor a boltokban és otthon, égősorok mindenütt.

A karácsonyi forgatagban mindenkinek előkerül a kicsit érzelgősebb énje és a legtöbbünket megmagyarázhatatlanul hajt valami belülrő, hogy az ünnepek környékén minél több alkalommal csaljunk mosolyt mások arcára - akár idegenként is. Ha ezzel Te sem vagy másként, akkor mindenképp olvass tovább és mazsolázz a jótettek közül!

10440779_376127082554917_5117182006281173823_n.jpg

1. Helyi jótett

December 12-én indult útjára a Budapest Bike Maffia kampánya, az "Egyhetes" elnevezésű projekt melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rászorulók helyzetére és olyan lokális közösségek létrehozására ösztönözze a budapestieket, akik a saját lakóhelyük környékén segítik a rossz körülmények között élőket. A kampány ideje alatt mindennap máshol gyűlnek össze az önkéntesek és készítenek szendvicseket, amelyeket utána együtt osztanak szét a hajléktalan emberek között. A programok között szerepel a december 13-ai Food Not Bombs életosztása az Akváriumban, de lesz Vitamin Kommandó, Pizzakomandó és Gerilla Piknik is.

A BBM kampányára a Miutcánk.hu-n keresztül foghatsz össze szomszédaiddal.

A Miutcánk.hu egy olyan közösségi oldal, amelyen az egymás közelében – egy utcában, kerületben – élő emberek ismerkedhetnek és barátkozhatnak egymással – magyarázta Havasi, a Budapest Bike Maffia vezetője. – S mint ilyen, tökéletes platformot teremt a helyi segítő kezdeményezések elindításához. Szeretnénk, hogy ha azok közül, akik eljönnek a programjainkra, minél többen regisztrálnák magukat az oldalon, mint »helytartók«, és felvállalnák azt, hogy megszervezik és összefogják a helyi segítő szervezetek munkáját. Így olyan közösségek jöhetnek létre, amelyek saját programokkal, kezdeményezésekkel, akciókkal segíthetik a környezetükben élő rászorulókat. Egy igazi alulról építkező networköt szeretnénk létrehozni.

Ha tetszik a kezdeményezés és szeretnél a részese lenni, akkor tedd meg a Miutcánk.hu-n az ehhez szükséges első lépést: írj bejegyzést a környékeden élőknek a JÓTEVŐ címkét a használva!
capture.JPGHa szeretnél még többet megtudni a BBM kezdeményezéséről, akkor látogasd meg a külön erre a célra létrehozott Localheroes elnevezésű Facebook oldalukat!

 

2. Cipősdobozos jótett

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb módja az adományozásnak! Rengeteg gyerek él itthon, akiknek egyébként nem kerülne semmi a karácsonyfa alá - viszont egy cipősdobozba rengeteg apróság fér, amivel örömöt lehet okozni! Az elmúlt években több tízezren választották ezt az utat, hogy a rászoruló gyerekeknek igazán boldog karácsonya lehessen. Ha idén Te is így tennél, mindössze annyit kell tenned, hogy fogsz egy cipősdobozt, eldöntöd hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod, majd megtöltöd ajándékokkal a csomagot:

Játékok: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok

Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök

Higiéniai eszközök: fogkefe, fogkrém, szappan, fésű

Egyéb: cukorkák, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, kis képeskönyv

Ezt követően a dobozt még ízlésed és kreativitásod szerint becsomagolod, díszíted, majd jól láthatóan feltűnteted milyen korosztályú fiúnak/lánynak szánod a csomagodat.

ciposdoboz.jpg

És hogy hol tudod leadni?

Ha az V. kerületben laksz, akkor bátran vidd be a Kajahuba, ahol jótettedért cserébe mézeskaláccsal várnak Téged!

Ha pedig a 11. kerületben vagy messzebb laksz, akkor válaszd az Age of Hope "Ezer gyerek karácsonya" kampányra kijelölt adományozópontokat - ahova december 16-ig várják az ajándékokat:
Budapest 11. kerület.: Euro Mini Storage - Gyáli út 5o.
Gödöllő: PÁLMAHÁZ Kertészet Martinovics Ignác utca 2/a.
Sopron: No Age Store (Alpha Park)
A további Age of Hope gyűjtőpontok közül itt válogathatsz!

A cipősdoboz kezdeményezésről további információt és leadási pontokat, itt találsz!

 

3. Állati jótett 

 

Nem csak embereknek okozhatsz örömöt karácsonykor! Ha szeretnéd, hogy négylábú barátaink is örülhessenek a fa alatt akkor erre is van lehetőséged!

Ajándékozz gondoskodást, gyógyulást, új esélyt a Noé Állatotthon Karácsonyi Adománykártyájával. Adományozz egy általad megajándékozni kívánt személy nevében valamelyik rászoruló állat etetésére, gyógykezelésére vagy akár életmentő műtétjére, cserébe pedig minden támogatott állat után egy egyedi Karácsonyi Adománykártyát adhatsz át szeretteidnek a fa alatt.

minta_cirip_adomanykartya_03_noe2015.jpg

A részletekért látogass el a Noé Állatothon oldalára! 

 

+1 Szomszédolós jótett

Végül, de nem utolsó sorban pedig ne feldkezz meg a szomszédaidról sem! Dobj be egy képeslapot vagy kívánj kellemes ünnepeket a Miutcánk.hu-n keresztül! Esetleg csöngess át hozzájuk egy kis fahéjas almáspitével - mi is ezt tettük. :)

 

Miutcánk karácsonyi almáspite

Almás pite a Miutcánkon keresztül a szomszédainknak! - készülünk a karácsonyra. Ti is készüljetek!Ez sült ki!

Posted by Miutcánk.hu on Friday, December 11, 2015

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr248151380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása