Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

A Miutcánk és az önkormányzatok közösen küzdenek a vírus ellen!

Hiteles információk csak hiteles forrásból

2020. december 21. - aronrunning

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_2.png

Az idei év a COVID-19 éveként fog bevonulni a történelemkönyvekbe. Világméretű járványhelyzet, elmaradt programok, nyaralások, lefújt konferenciák, bezárt mozik, elhalasztott olimpia, globális bizonytalanság, önkényes megmondó emberek és álhírek, online kapcsolattartás és online oktatás - a sor hosszasan folytatható.

A Miutcánkban az első pillanattól kezdve az volt a cél, hogy a magunk eszközeivel hozzájáruljunk a helyzet minél hatékonyabb kezeléséhez, ami elsősorban lokálisan lehetséges.
Milyen általános előírások és tanácsok vannak, milyen szabályok vonatkoznak a közvetlen lakóterületünkre, kihez kell fordulni, ha baj van, mit lehet biztosan tudni a vírusról? Az állam által elrendelt intézkedések általában a média szűrőjén keresztül jutnak el az állampolgárokhoz, az óriási információdömping pedig számos félreértést szül, ezek minimalizálásához pedig hiteles csatornákat keresünk.

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_1.png

A Miutcánk csapata éppen ezért úgy gondolta, azzal tud a legtöbbet segíteni, ha közvetlen csatornaként jelenik meg az önkormányzatok és az állampolgárok között, és ingyenesen az önkormányzatok rendelkezésére bocsátja a szolgáltatásait. Ennek köszönhetően az önkormányzatok tavasszal és ősszel egyaránt, mindkét hullámban tájékoztatni tudták a kerületi lakókat az aktuális helyi hírekről, járványügyi lépésekről, szabályokról - teljesen ingyenesen. Az együttműködés olyannyira gyümölcsözőnek bizonyult, hogy külön több önkormányzati profilt is készítettünk (pl.: Erzsébetváros, Terézváros, Józsefváros) a kerületi lakosok tájékoztatására, kiemelten a járványhelyzettel kapcsolatos hírekkel. Önkormányzati együttműködésekkel kapcsolatban itt tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Ezen felül számos akció indult még a Miutcánkban, ami a személyes kontaktusok minimalizálását szolgálta, ilyen volt a a MOL Limóval való önkénteskedés (ami mögé olyan hírességek is beálltak, mint Szilágyi Áron, vagy Kovács Kokó István), a lépcsőházakba szánt felhívásunk, ami az idősek volt hivatott segíteni (az akcióba besegített többek között Ábel Anita Nagy Zsolt és Dobó Kata is), a #helybenveszem akció, vagy az Online szomszédfesztivál, de említhetnénk a kistelepüléseket érintő ideiglenes változtatásainkat is. Nagyon büszkék vagyunk ezekre a kezdeményezésekre, és a Miutcánkban megforduló szomszédokra, akik önzetlenül segítettek, ahol csak tudtak.

Ha tetszik neked a csapatunk szellemisége és céljai, támogass minket te is, vagy regisztrálj az oldalon, ha eddig nem tetted volna!

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_4.png

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr2816349028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása