Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Közösségi Útmutató a Miutcánkban

2018. szeptember 13. - Miutcánk

1.png

 

A Miutcánknál küldetésünknek tekintjük, hogy egy olyan megbízható platformot biztosítsunk a szomszédoknak, ahol közös munkával építhetnek biztonságosabb, boldogabb és összetartóbb közösségeket Magyarországon.

Célunk, hogy minden szomszéd otthonosan és biztonságban érezze magát amikor a Miutcánk-at használja. A Közösségi Útmutató-t azért hoztuk létre, hogy mindehhez támpontot adjunk. Megfogalmaztuk benne a Miutcánk-on javasolt illetve nem megengedett (tiltott) magatartásformákat. A Miutcánk-on mindenki a szomszédod, ezért kérjük tiszteljétek egymást!

A Közösségi Útmutató megsértése következményekkel jár, amelyek magukban foglalhatják a tartalom eltávolítását, az üzenetírási/posztolási jogosultságok felfüggesztését, vagy akár végső kitiltást is a weboldalról. Mivel a szomszédságok jellemzője az emberek sokszínűsége, kérjük vedd figyelembe, hogy míg bizonyos tevékenységek zavaróak lehetnek számodra, nem feltétlenül sértik meg a Közösségi Útmutatót.

Valós adatokat használj!

A Miutcánk Rólad és környékeden élőkről szól. Ezért fontos, hogy a valódi személyazonosságodat használd és őszintén jelenj meg felületeinken, ahhoz, hogy megbízható tagja lehess közösségednek.

A Miutcánkon arra biztatjuk felhasználóinkat/környékbelieket, hogy minél több adattal egészítsék ki a profiljukat, ez lehetővé teszi, hogy könnyebben tudjanak a közösség részévé válni. Ha feltöltesz egy képet magadról és bemutatkozol a környékbelieknek, nagyobb bizalmat tudsz kialakítani magadról a szomszédaid között.

Adataidat bizalmasan kezeljük, pontos címed, e-mail címed nem látható a Miutcánk-on. A környékbeliek csak a köztetek lévő távolságot látják. Kérjük, a saját, illetve mások érdekében, személyes adatokat csakis privát üzenetben ossz meg másokkal.

Természetesen az adatok feltöltése nem kötelező, viszont tudd, hogy ezzel nagyban hozzájárulsz a közösségépítéshez.

Légy segítőkész, ne bánts másokat!

A Miutcánk szíve és lelke az üzenőfal, melyen keresztül beszélgethetsz a szomszédaiddal, így segítséget kérhetsz és adhatsz. Az Útmutató tiltja az olyan üzeneteket és válaszokat, amelyek diszkriminálóak, támadó jellegűek, sértőek és megszégyenítőek.

Arra bátorítjuk szomszédainkat, hogy konstruktív, civilizált  beszélgetéseket folytassanak, és ezáltal építsék közösségeiket. Természetesen minden szomszédnak joga van a saját véleményéhez, viszont fontosnak tartjuk, hogy a Miutcánk-on csak civilizált beszélgetések jelenjenek meg. Ha nem értesz egyet azzal, amit a szomszédod írt, végy egy nagy levegőt, számolj el tízig, és írj valami figyelmeset és konstruktívat.

Annak érdekében, hogy minden szomszédság szerető, barátságos és tisztelettudó legyen, nem tartjuk elfogadhatónak a gyűlöletbeszédet. Ne írj olyan üzeneteket, amelyek diszkriminálnak, megfenyegetnek vagy megsértenek csoportokat rassz, bőrszín, nemzetiség, vallás, nem, nemi identitás, politikai hovatartozás, kor, vagy fizikai illetve mentális fogyatékosság alapján.

Legyél megbízható!

Ha megbeszéltél egy találkozót a Miutcánk-on, ne késs, legyél pontos, ha valami közbe jön, időben jelezd a szomszédodnak. Ha kölcsön kérsz valamit a szomszédoktól, ügyelj arra, hogy épségben és időben visszaadd. Vigyázz a kölcsönkapott eszközökre, így legközelebb is számíthatsz a szomszédaid segítségére. Így amikor te adsz kölcsön valamit, számíthatsz arra, hogy te is épségben kapod vissza.

Érezd magad biztonságban!

Tarts meg minden tartalmat és tevékenységet családbarátnak és törvényesnek, csak úgy, mint ahogy azt a valós életben is tennéd!

Az illegális áruk és szolgáltatások kínálása és keresése szigorúan tilos a Miutcánk felületén. Továbbá a Miutcánk-on tilos a vényköteles gyógyszerek, mindennemű kábítószerek (pl. marihuána), alkohol, dohány és felnőtt termékek kínálása és vásárlása. Tilos a pornográfia, prostitúció és szerencsejátékok megosztása. Ha úgy látod, hogy a környéken lévő üzenetekben illegális ügyleteket bonyolítanak, kérjük jelezd ezt nekünk.

A Miutcánk nem egy politikai platform!

A Miutcánk egy olyan kommunikációs platform, amely lehetővé teszi a környékbeliek közötti bizalmi alapon működő kommunikáció és cserekereskedelem eddig még sosem látott formáját! Azonban a politikai kampányolás és személyes nézetek túlzott reklámozása megoszthatja a szomszédokat.

Minden Miutcánk-os beszélgetésnél, arra ösztönözzük a szomszédokat, hogy olyan problémákat beszéljenek meg konstruktív, civilizált és közösségépítő módon, amelyek fontosak számukra. Mindamellett, ne használd a Miutcánk-at arra, hogy személyes nézeteket ossz meg nem lokális problémákról, amelyek köztudottan megosztóak (pl. pártpolitika). A Miutcánk egy pártpolitika-mentes weboldal, ahol a helyi közösségek építésére törekszünk. Célunk az, hogy a Miutcánk egy olyan hely legyen, ahol a szomszédok lokális problémákra kapnak rövid időn belül segítséget/válaszokat, mindezt úgy, hogy senkit sem sértenek meg az üzeneteikkel.

Elismerjük, hogy léteznek olyan helyi politikai problémákról folytatott párbeszédek, amelyek fontosak a szomszédság számára. Így az alábbi politikai témák engedélyezettek a Miutcánk-on:

  • Helyi szavazófülkékről információk megosztása
  • Szavazási regisztrációról szóló információk megosztása

Minden más politikai töltetű üzenet szigorúan tilos a Miutcánk-on, mivel az inkább megosztó és nem segíti a lokális közösségek fejlődését.

Helyi vállalkozások a Miutcánk-on

A Miutcánk támogatja a helyi vállalkozásokat és kereskedőket, ezért biztatjuk a szomszédokat, hogy hasznos információkat osszanak meg a kedvenc helyi üzleteikről. Emellett biztatjuk a szomszédokat, hogy vásároljanak, adjanak el, illetve adjanak kölcsön vagy bérbe tárgyakat. Mi a Miutcánk-nál folyamatosan olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek segítségével a helyi vállalkozók jobban részt tudnak venni a Miutcánk-os szomszédságukban.

Ha vállalkozóként használod a Miutcánk-at, támogatunk abban, hogy diszkrét módon reklámozd szolgáltatásaid, úgy, hogy az nincs kárára a helyi közösség épülésének. Kérjük, ne reklámozd túlzottan a szolgáltatásaid, ha úgy látod, hogy nincs rá kereslet. Amennyiben nagyobb felületen szeretnéd reklámozni vállalkozásodat, kérjük keress fel minket a norbi@miutcank.hu e-mail címen és segíteni fogunk Neked!

A Miutcánk missziója a magyarországi, Magyarországon élő szomszédi közösségek építése. A közösségépítés érdekében a Miutcánk-on mindennemű piramisjáték típusú hierarchikus pénzügyi hálózat szigorúan tilos! A piramisjátékok becsaphatják a szomszédokat, ezáltal rossz viszony alakulhat ki közöttük.

Ha bántó tartalmakkal találkozol a Miutcánkon, vagy azt látod, hogy megsértik a Közösségi Útmutatót, jelezd a szomszédodnak, ha ezután úgy érzed hogy szükség van a segítségünkre, írj az info@miutcank.hu e-mail címre.

Jó szomszédolást!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr8514238611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása