Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

21 civil szervezet közös sikere az átjárható Lánchíd

2023. június 27. - Miutcánk

Közlekedéssel, urbanisztikával és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezeteink azért fogtak össze és kezdeményezték tavaly ősszel, hogy a Lánchíd - a teljes felújítást követően - dugómentes és a fenntartható közlekedési eszközök számára átjárható terület maradjon. Szakmai szervezeteink szerint ez a lépés az egyetlen elfogadható megoldás a XXI. században, és hatalmas mérföldkő az élhető Budapestért való küzdelmünkben.

 

Közös sikernek tekintjük, hogy a Lánchíd tesztidőszak alatt kipróbált forgalmi rendjét véglegesítik, és ezentúl is busszal, kerékpárral, taxival, motorral és gyalogosan használhatjuk a hidat.

Végső célunk azonban az élhető Budapest megteremtése, ami nem érhető el csupán a Lánchíd autómentessé válásával. Úgy látjuk, hogy további lépésekre van szükség, ezért arra kérjük a városvezetést, hogy újítsák meg a Lánchíd környezetét is, kiemelt figyelmet fordítva:

  • a Clark Ádám térre, a Széchenyi térre, hogy ezek a terek ne akadályok legyenek az emberek számára, hanem olyan helyszínek, ahol jó lenni;
  • valamint a Lánchídra vezető utakra, hogy a kerékpárral közlekedők számára is biztonságosan használhatóvá váljon a József Attila utca és az Alagút.

 

A Lánchíd autómentessé válása hatalmas előrelépést jelent a fenntartható városfejlesztés terén. Azonban ez csak az első lépés. Mostantól középpontban a Lánchíd környezetének megújítása áll, hogy biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyük a közlekedést a busszal, kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára. Ezzel hozzájárulva Budapest fejlődéséhez, fenntarthatóságához és az élhető városi környezet megteremtéséhez.

 

Az ügy kapcsán olyan civil összefogás és erőközpont jött létre, ami végre elhivatottan képviseli a lakosság körében már többségi akarattá nőtt igények gyors megvalósítását.  A 21 civil szervezet elkötelezetten támogat minden olyan törekvést, amely céljául tűzi ki, hogy Budapest városa egy zöld, élhető és fenntartható hely legyen a jövő generációi számára!

 insta_poszt.jpg

A járda a gyalogosoké 

BringaAkadémia 

C8 Civilek Józsefvárosért

Extinction Rebellion Magyarország 

Fridays For Future Magyarország 

Járókelő

KÉK - Contemporary Architecture Centre 

Közlekedő Tömeg 

Kis Távolságok Városa 

Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület

Levegő Munkacsoport 

Maradjanak a FÁK a Rómain 

Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség - Maketusz 

Magyar Kerékpárosklub 

Magyar Közlekedési Klub 

Miutcánk 

Rehab Critical Mass 

Újlipótváros - szuperblokk

Valyo, város és a folyó

Város és Mobilitás Intézet

Velo Budapest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr4718154538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása