Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Megújulhat a Batthyány tér!

Önkormányzati felmérések a Miutcánkon

2021. február 22. - aronrunning

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_masolata.png

A Miutcánk a Budavári Önkormányzattal együttműködve végzett felmérést a Batthyány tér esedékes újraértelmezése kapcsán a nyáron. A kérdőívet összesen 242-es Miutcánkos szomszéd töltötte ki, a válaszokból pedig az derült ki, hogy többek közt parkosításra és nyilvános illemhelyek telepítésére lenne a legnagyobb szükség.

A Batthyány tér teljes körű felújítása egy igen hosszú folyamat, mivel rengeteg szempontot és igényt kell mérlegelni és összeegyeztetni. A tér nem csupán egy közlekedési csomópont, turista látványosság de a környékbeliek fontos találkozó pontja is. Kiemelten fontos, hogy a lakosság is kellően be legyen vonva a javaslattételekbe és a döntéshozatalba, ezért az Önkormányzat (még a nyár folyamán) hirdette meg A MI BATYINK programsorozatot, különféle fórumokkal, kerekasztal beszélgetésekkel, online ötletpályázattal.

 

Ebben a korai szakaszban a Budavári Önkormányzat számított ránk is, mivel a Miutcánkkal nem csak nemre, korosztályra, hanem lakóhelyre és érdeklődési körre szegmentálva is lehet szűrni. Ezekből a válaszokból világosan kirajzolódnak a különböző csoportok eltérő, vagy éppenséggel egybeeső igényei.

Az elkészült felmérés a következő fő eredményeket hozta:

  • A Batthyány tér értékeivel kapcsolatban egyetértés van kerületiek és budapestiek közt kortól és térhasználattól függetlenül. A legfontosabb értéknek a Duna közelségét (76%), a szép kilátást (73%), a Vásárcsarnokot (64%) és jó közlekedést (57%) tartják.
  • A kitöltők 85%-a szeretné a tér parkosítását, közülük a legtöbben a nyilvános illemhelyet hiányolják (51%). A szabadszavas részben a hajléktalanok problémája volt a leggyakrabban visszatérő elem.
  • A kitöltők bő fele (52%) átutazóban használja a teret, közel négy tizede (39%) szokott itt várakozni, találkozni is, 7% viszont akár órákat is elidőzik a téren. A felmérésben külön kíváncsiak voltak a legfiatalabb korosztály véleményére is, ezért a 10-18 korosztály válaszait is külön gyűjtöttük.

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr2316406800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása