Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Járványhelyzet: Mit kezdjek magammal?

2020. november 18. - aronrunning

nevtelen_terv_2.png

Elég rémisztően hathat az este 8-kor kezdődő kijárási tilalom, pedig a korlátozásból könnyedén előnyt lehet faragni! Íme néhány miutcánkos tipp, hogy mihez kezdj magaddal a késő esti órákban, most, hogy bezártak a nyilvános közösségi terek, mint a mozi vagy a kocsma. Pótolj be régi mulasztásokat, próbálj ki új dolgokat, rendszerezd a napjaidat - olyan nyilvánvaló, de mikor kell, valahogy mégsem jut az eszünkbe.

1_1.png

HASZNÁLD A KONYHÁDAT

Eddig a legjobb esetben sem értél haza 9 előtt, jó ha arra volt időd, hogy felkészülj a holnapi napra... Most viszont talán több időd lesz, például a konyhában... Keress új recepteket, lepd meg magadat valami finomsággal, főzz, süss, turmixolj, ha pedig valami hozzávaló nem áll a rendelkezésedre, nézz körül a Miutcánkon! Az egyik szuper szomszédodnál biztos akad fölös habverő, porcukor, sodrófa, miegyéb!

2.png

CSELEZD KI A NETFLIXET

A mozik bezártak, de nem maradtunk filmek nélkül, a streaming csatornák ontják magukból az új filmeket és sorozatokat, és folyamatos ajánlásokkal bombáznak az egyéni preferenciáid alapján. Ne hagyd, hogy mindenféle algoritmusok szabják meg, mit nézz, használd inkább a keresőket, nézz szét a filmes oldalakon, informálódj, pótolj be régi klasszikusokat. A legújabb, és legnépszerűbb alkotásoknál pedig tedd fel magadnak a kérdést, hogy tényleg érdekel-e annyira az adott film, sorozat témája, hogy több órát is rászánj? 

nevtelen_terv_1.png

OVASS EL EGY RENDES KÖNYVET

Nincs több kifogás! Este biztosan ezer dolgod van még - lefekteted a gyerekeket, hazaviszed a munkát, főzöl valamit holnapra, és így tovább -, de most sokkal nagyobb eséllyel lesz időd elolvasni egy rendes könyvet. Ízlések és pofonok, de olvass szépirodalmat, önfejlesztő könyveket, profilodba vágó szakkönyveket, valami biztosan akad amit már régóta ki akartál pörgetni. Ha nem jött be, vagy épp ellenkezőleg, a Miutcánkra is feldobhatod, sokan keresnek tuti tippeket.

5.png

HÉTVÉGÉN KERESD A TERMÉSZETET

Remek hétvégi program és pro tipp a vírus elleni védekezéshez is (kettő az egyben akció!), ha napközben elhagyod a várost, és elmész túrázni a közeli "hegyekbe". Sétálj Normafán, kocogj fel a Hármashatár-hegyig, vagy túrázz a Pilisben, kevés ember, friss levegő, jobb közérzet. Kulacs, térkép, uzsonna legyen nálad, ha valami hiányzik, kérdezd meg a Miutcánkos ismerőseidet, biztos akad valakinél pár elfekvő túrafelszerelés, de kereshetsz túratársat is a Miutcánkon.

3.png

JÁRJ SZÍNHÁZBA

Persze csak virtuálisan. A színházak is próbálják túlélni a bezárást, és az internetre költöztek, ami sokat elvesz az élményből, de így egy csomó darabot megnézhetsz, amire eddig nem tudtál sort keríteni. Ha eddig nem voltál nagy színházlátogató, most megspórolhatod a ruhatárnál ácsorgás vagy az utazás idejét is, egy két órás darab az mindennel együtt két órás marad. Nézz körül az e-Színház oldalán, és ha tetszett valami, ajánld a szomszédaidnak is!

4.png

HAGYD AZ IDŐRABLÓ INTERNETES SZÖRFÖLÉST

Péter pánikba esett. Túl sokat ül a számítógép előtt a híreket bújva, és aggódik a vírushelyzet miatt. Te ne legyél olyan, mint Péter! Tartsd be az óvintézkedéseket, és csinálj értelmes dolgokat a szabadidődben. Az aggodalmaskodás úgysem segít.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr416290042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása