Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

7 dolog, amiben számíthatsz a szomszédaidra!

2015. július 13. - Janotyik Évi

miutcank_fb_header3_1.jpg

Már több, mint 30 ezren használjátok a Miutcánk.hu-t és mindannyian másra. Legtöbbször tanácsot kértek a helyi kávézókról, éttermekről vagy épp szakembert kerestek az elromlott mosógépetekhez, de van, hogy eladni, venni próbáltok valamit és sokan kerestek társat, mielőtt fejest ugrotok egy sportágba.

Összegyűjtöttük a legextrémebb és a számunkra legkedvesebb postokat, amiket eddig írtatok - melyek közül néhánnyal már a Facebook oldalunkon is találkozhattatok!

 

1. Kutyát akarunk sétáltatni!

Anna és lánya is nagyon szeretik a kutyákat, de jelenleg sajnos több okból sem áll módjukban, hogy felelősséget vállaljanak egy négylábú barátért. Így szívesen segítenek olyannak, aki régebben könnyedén vállalt kutyust, de most valami megváltozott az életében és mégis jól jönne neki a segítség. Ezért írtak egy felhívást a www.miutcánk.hu oldalon, hogy szívesen elvinnék egy-egy kisebb-nagyobb sétára kedves emberek barátságos kutyusát előre megbeszélt keretek alapján.
Az ötlet onnan jött, hogy Annáék egy másik környéken élő családtagja hasonló helyzetbe került, egyre kevesebb idejük volt négylábú barátjukkal foglalkozni, de végül a Miutcánk.hu-n találtak egy kedves fiatal párt, akikkel működik a dolog. Ezen belelkesülve most Anna és kislánya is reméli, hogy ők is segíthetnek valamelyik szomszédjuknak!

A ötlet kiváló, hiszen így mindenki jól jár, főként a szerencsés kutyus! :) 

kutyasetaltatas.jpg

 

2. Kis kertemben uborka!

Helyett rengeteg levendula volt Csilláéknál, akik örömmel ajánlották fel a szomszédaiknak - sőt, még a szupertitkos X-vegyszer mentes levendulaszörp receptet is megosztották az érdeklődőkkel!

levendula_1.jpg

 

3. Csókolom! Tetszik tudni kölcsönadni 2 tojást?

Linda vasárnap látott volna hozzá egy adag csokoládés muffin sütéséhez, amikor konstatálta, hogy egy darab tojás sincs otthon. Gyorsan megírta bánatát a Miutcánk.hu-ra és hamarosan érkezett a segítség egy szomszédos családtól. Cserébe a frissen sült süteményekből természetesen a jótevőknek is jutott... :)

suti.jpg

 

4. Kar a karé, láb a lábé, láb a karé, KARALÁBÉ!

Érdi lakosok szerveződtek a Miutcánk.hu-n, hogy összegyűjtsék a helyi termelőket és vásárlókat, mert ezáltal támogatni tudják a lokális kisboltokat, ráadásul abban is biztosak lehetnek, hogy így vegyszermentes, egészséges ételek kerülnek az asztalukra. Az érdi bevásárlóközösségről egyébként az Introblog is beszámolt!

Hajrá Érd!

bevasarlokozosseg.jpg

 

5. Pálinka, szerelmem, légy az enyém!

Mindenkinek valami másra van szüksége. Sebastian a VI. kerületben például elég jó üzletet csinált!

porszivo-palinka.jpg

6. Régi, koszos és foltos. Add nekem!

Kidobásra ítélt, nyomi, koszos, foltos, elhanyagolt, hibás és kutyarágta régi plüss játékokat gyűjt egy Miutcánk-lakó! Az elfeledett játékok kimosva, megvarrva, felújítva kezdenek új életet nála!

Ha neked is van otthon olyan holmid, amire már nem tartasz igényt, először ajánld fel a Miutcánk.hu-n keresztül, mielőtt kidobnád a kukába! Lehet másnak kincset ér!

szemet-ertek.jpg

 

7. Jelige: pótnagyi és pótpapi!

Számtalan kezdeményezés született már a Miutcánk.hu-n és leginkább szívmelengető bejegyzés Gabi postja volt: 

"Olyan magányos szívű idősebb hölgyet és urat keresek, aki szívesen lenne pótnagyija, pótpapája 8 és 10, illetve születendő kislányomnak."

potnagyszulok.jpg

Ha tetszettek a történetek és szívesen olvasnál még ehhez hasonló bejegyzéseket, akkor kövess minket a Facebookon! Ha pedig Neked is van mit megosztani vagy kérdezni a szomszédaidtól, akkor tedd meg a Miutcánk.hu oldalon!

Te mire használtad már a Miutcánk.hu-t? Írd meg nekünk!

 

 

>>> Janotyik Évi <<<

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr497616096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása