Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Kérd kölcsön amire szükséged van, vagy adj kölcsön, és keress pénzt!

Új funkció a Miutcánkon!

2022. január 07. - aronrunning

bicikli_gif.png

Még hatékonyabb lett a Miutcánkos tárgykölcsönzés. Az elmúlt hónapokban teljesen új felületet dolgoztunk ki, ahol sokkal pontosabb paramétereket adhatsz meg, és sokkal gyorsabban megtalálod a segítőkész szomszédokat.

A Miutcánk indulása óta képviseli azt a felfogást, hogy az eszközök megosztása egyaránt hozzájárul a fenntarthatósághoz és a közösségépítéshez, ráadásul még  gazdaságos is. Miért vegyünk olyan tárgyakat, eszközöket, amiket aztán alig, vagy egyáltalán nem használunk, ha alattunk egy emelettel, vagy tőlünk két sarokra akad valaki, aki szívesen kölcsön is adná nekünk? Persze vannak olyan értékű tárgyak, amit az ember már nem ad oda nyugodt szívvel egy idegennek, mondjuk egy konzolt vagy egy ütvefúrót, de valamilyen ellenszolgáltatás, vagy pénz ellenében ez is rögtön meg tud változni. A megosztás pedig nem csak a környezetünket és a tárcánkat kíméli, hanem új kapcsolatok születéséhez is hozzájárul. 

A Miutcánk elsődleges felhasználási módja eddig is a tárgyak megosztása volt, a Miutcánk kamrában csaknem 100 000 különféle eszköz érhető el, ami folyamatosan bővül (itt jegyezzük meg, hogy akár most is érdemes egy kis leltárt tartani otthon, és frissíteni az eszközeitek listáját), most azonban ezek elérése sokkal célirányosabb, és egyszerűbb lett. Mutatjuk hogyan!

targykolcsonzes.gif

A tárgykölcsönzésre kattintva felugrik egy új ablak, ahol kiválaszthatod a szükséges tárgyat, és írhatsz pár sort arról, hogy mire is kell. A mellékelt ábrán mi épp ütvefúrót keresünk, egy kis hétvégi kerti barkácsoláshoz. Miután elkészültél a leírással, beállíthatod, hogy:

  • mikortól kell?
  • hány napig?
  • szükség esetén fizetnél-e érte?

Ami azonban a legjobb, hogy ezek után nem kell arra várnod, hogy valaki a Miutcánkat böngészve észrevegye a tárgykölcsönzős igényedet, mivel mindenki, aki a közeledben lakik, és rendelkezik az adott tárggyal, automatikus értesítést fog kapni tőled! 

help_me_furo_2_1.gif

Ezek után egyeztetitek a részleteket, innentől pedig tudjátok, hogy van pár dolog, amiben számíthattok egymásra. Ha sikerült kölcsönkérni (ez esetben most épp egy ütvefúrót), a posztot le lehet zárni, és innen más szomszédok is tudni fogják, hogy a probléma megoldódott.

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr3716785144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása