Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Nyaralj a szomszédnál!

Használd ki a nyár utolsó hosszúhétvégéjét!

2020. augusztus 18. - Miutcánk

A covid szépen “megkoronázta” az idei nyarat:


Ugrott a tengerpart, lőttek a backpackes terveknek. Mivel sokáig bizonytalanság volt, ezért az ember fia/ lánya nem tudott idejében tervezni sem, így sokan állunk még mindig bénultan, hogy akkor most végül is merre kéne menni. Mert menni mindenképpen akarunk. Jók a kerti partyk, meg a grillezések, de hát az mégsem nyaralás. Oké, akkor böngésszük át, hogy mi van kis hazánk menüjén felsorakoztatva szállás ügyileg. 

Ekkor jön a döbbenet.

Basszus, minden le van már foglalva! Egybe egy hetet gyakorlatilag képtelenség emberi áron lefoglalni, maximum napokra van lehetőség. Ha igényeid vannak, akkor még ennyi sem. 

 

Mit lehet ilyenkor tenni?

 

A legjobb, amit tanácsolni tudunk, hogy csapold meg az ‘Emberi Erőforrások Egyletét’ és kérdezd meg a szomszédaidat Miutcánkon, hátha van olyan (és lesz!) akinek van nyaralója (vagy ismer olyat, akinek van) Balatonon vagy más csodaszép helyen. Mindenki örömmel veszi, ha olyannak adhatja ki, akit ismer, vagy ismerősének az ismerőse, és van valamilyen fokú bizalmi szál. 

Szállásadóként a legtöbbször az a félelem, hogy az alkalmi bérlők, mit hagynak maguk után. Most meg, hogy a turisták nem nagyon teszik be a lábukat, az is para, hogy lesz-e, aki hagy maga után bármit. 

Mi, akik pedig szívesen bérelnénk nyaralót egy hétre, kicsit tartunk attól, hogy mi vár ránk, aki gyakran él ilyen lehetőséggel, tudja, hogy nagyfokú leleményesség bujkál a szállásadók egy részében is. Mondjuk ki: előfordult, h lehúztak minket. 

Így hát, ha ismerőstől, szomszédtól bérled a nyaralót, valószínűleg el fogod kerülni ezt a kimenetelt, sőt lehet, hogy jófejségből még egy palack jóféle helyi bort is kapsz ajiba, csak mert miért ne. 


Mindenképpen javasoljuk, hogy tegyél egy próbát és ha így tettél, arra biztatunk, hogy oszd meg velünk élményeidet akár a Miutcánk oldalán akár az info@miutcánk.hu-n!

Jó nyaralást kíván a Miutcánk csapata! 

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr2716167638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása