Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Óbudai civileket támogat a Jóbuda Közösségi Alapítvány

2022. augusztus 25. - Miutcánk

Július 25-én lezárult a Jóbuda Közösségi Alapítvány első támogatási pályázata.

A Jó JÓbudán címen kiírt pályázat olyan helyi kezdeményezéseket támogat, amelyek hozzájárulnak az óbudai
környezet javításához, a közösségek erősödéséhez, Óbuda civil életének gazdagításához, a helyi erőforrások civil felhasználásához.
A beérkezett pályaművek egy része óbudai közterületek közösségi fejlesztését célozza meg, más részük olyan közösségi események vagy eseménysorozatok létrehozását, amelyek összehozzák a helyi lakosokat, valós közösségi igényt szolgálnak és hagyományteremtő erejük van.


A pályázaton összesen 590 000 Ft támogatás került kiosztásra.
Az augusztus 11-i eredményhirdetésen összesen 5 csapat kapott támogató oklevelet:

  • a Baltazár Színház Alapítvány a Kvantumtorna című előadás ingyenes bemutatására az óbudai székhelyű szervezeteknek, munkájuk megismertetése és egymás megismerése céljából
  • a Julika utcai utcabál, vagyis a JuliBuli szervezője, Simányi Péter Antal az utcabál idei megrendezésére;
  • az Óbor utcai civilek a békásmegyeri Óbor utca és a Tamás utca kereszteződésében lévő területe
    szebbé tételére, növények ültetésére és közösségi gondozására;
  • az Aquincum-Mocsáros Egyesület az általuk kialakított és fenntartott Gladiátor parkban új könyvszekrény és olvasósarok kialakítása, a gyerekeknek kreatív játékfelülettel, üzenő, információs
    funkcióval;
  • a Maradjanak a Fák a Rómain civil csoport a Római-parton lévő játszótér padjainak közösségi esemény keretében történő helyrehozatalára.

A Jóbuda Közösségi Alapítvány olyan civil szervezet, amely helyi civil kezdeményezéseket támogat, és ezáltal növeli a közösségek erejét: a szomszédságokat és más közösségeket, a lakóhelyi felelősségvállalást, a kerülethez tartozás érzését. Az alapítványunk kizárólag független forrásokból finanszírozza működését és támogatásosztó tevékenységét. 2021-ben két adománygyűjtő kampánnyal sikerült megteremteniük a mostani pályázat anyagi alapját. Az idén szeptemberben induló újabb kampányukkal a 2023-ban újra kiírásra kerülő Jó JÓbudán pályázat alapjait szeretnék összegyűjteni.

Tovább infó a Jóbuda Közösségi Alapítványról:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr8917916101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása