Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Óbudai civileket támogat a Jóbuda Közösségi Alapítvány

2022. augusztus 25. - Miutcánk

Július 25-én lezárult a Jóbuda Közösségi Alapítvány első támogatási pályázata.

A Jó JÓbudán címen kiírt pályázat olyan helyi kezdeményezéseket támogat, amelyek hozzájárulnak az óbudai
környezet javításához, a közösségek erősödéséhez, Óbuda civil életének gazdagításához, a helyi erőforrások civil felhasználásához.
A beérkezett pályaművek egy része óbudai közterületek közösségi fejlesztését célozza meg, más részük olyan közösségi események vagy eseménysorozatok létrehozását, amelyek összehozzák a helyi lakosokat, valós közösségi igényt szolgálnak és hagyományteremtő erejük van.


A pályázaton összesen 590 000 Ft támogatás került kiosztásra.
Az augusztus 11-i eredményhirdetésen összesen 5 csapat kapott támogató oklevelet:

  • a Baltazár Színház Alapítvány a Kvantumtorna című előadás ingyenes bemutatására az óbudai székhelyű szervezeteknek, munkájuk megismertetése és egymás megismerése céljából
  • a Julika utcai utcabál, vagyis a JuliBuli szervezője, Simányi Péter Antal az utcabál idei megrendezésére;
  • az Óbor utcai civilek a békásmegyeri Óbor utca és a Tamás utca kereszteződésében lévő területe
    szebbé tételére, növények ültetésére és közösségi gondozására;
  • az Aquincum-Mocsáros Egyesület az általuk kialakított és fenntartott Gladiátor parkban új könyvszekrény és olvasósarok kialakítása, a gyerekeknek kreatív játékfelülettel, üzenő, információs
    funkcióval;
  • a Maradjanak a Fák a Rómain civil csoport a Római-parton lévő játszótér padjainak közösségi esemény keretében történő helyrehozatalára.

A Jóbuda Közösségi Alapítvány olyan civil szervezet, amely helyi civil kezdeményezéseket támogat, és ezáltal növeli a közösségek erejét: a szomszédságokat és más közösségeket, a lakóhelyi felelősségvállalást, a kerülethez tartozás érzését. Az alapítványunk kizárólag független forrásokból finanszírozza működését és támogatásosztó tevékenységét. 2021-ben két adománygyűjtő kampánnyal sikerült megteremteniük a mostani pályázat anyagi alapját. Az idén szeptemberben induló újabb kampányukkal a 2023-ban újra kiírásra kerülő Jó JÓbudán pályázat alapjait szeretnék összegyűjteni.

Tovább infó a Jóbuda Közösségi Alapítványról:

 

Milyen eszközöket töltsek fel a Miutcánkra?

PRO tippek a leltár átgondolásához

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_masolata_masolata_masolata_masolata_masolata_10.png

Tavaly óriási sikere volt az őszi profilkitöltős kampányunknak, melynek következtében több mint 1700 Miutcánk szomszéd gondolta úgy, hogy ideje frissíteni a profilját! Ha még nem tetted volna, gondold át te is, mivel tudsz hozzájárulni a szomszédok közösségéhez! - ehhez ebben a bejegyzésben találsz segítséget. Most pedig lássuk, mik voltak a leggyakoribb eszközök, amiket újonnan töltöttek fel a szomszédok, ez új útmutató lehet a saját feltöltésekhez is!

Tovább

Volt egyszer egy 2021...

...avagy ez történt velünk a Miutcánkban!

2022_3.png

Kész. Vége. Ennyi volt. Mi sajnáljuk a legjobban, de sajnos minden jónak vége szakad egyszer. Tudtuk, hogy el fog jönni. Dramatikus túlzásokkal lezárjuk a tavalyi évet, hogy bejöhessen valami jobb, valami nagyobb, valami új.  Összegezzük, mire voltunk a legbüszkébbek 2021-ből!

Tovább

50 év szünet után éledt újra a Római-parti Plázs!

Önkormányzati felmérések a Miutcánkon

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_masolata_masolata_masolata_5.pngÓbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Miutcánk felületein október folyamán lehetőség volt egy, a Római-parti Plázzsal kapcsolatos kérdőívet kitölteni, amely a plázs ismertségét mérte fel a kerületi lakosok körében, illetve az elégedettségre kérdezett rá a különböző szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Tovább

Hogyan kell használni a csoport funkciót?

Képes útmutató a csoportok létrehozásához és csatlakozáshoz

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_masolata_masolata_22.png

Mint ahogy arról a legutóbb már írtunk, nagy büszkeségünkre egy nagyon jelentős új funkcióval bővült a Miutcánk repertoárja. A Miutcánk felületén mostantól tetszőlegesen csatlakozhatsz már meglévő csoportokhoz, vagy hozhatsz létre újakat. Mutatjuk, hogyan!

Tovább

Szuper új fejlesztés a Miutcánkban!

Próbáld ki a CSOPORT funkciót!

1_4.png

Mostantól nem az üzenőfalad az egyetlen felület, ahol beszélgetésbe elegyedhetsz, tanácsot vagy szívességet kérhetsz, csere-berélhetsz! A vadonatúj csoportfunkciónknak köszönhetően a legkülönfélébb problémákra, témákra van lehetőséged egyedi csoportot létrehozni, ahol könnyen lehet, hogy nem is egy környékeden élőtől kapsz segítséget, hanem egy messzebb lakó Miutcánkostól!

Tovább

Így frissítsd fel a Miutcás profilodat!

Ezzel segíthetsz a legtöbbet a környékeden élőknek

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_masolata_masolata_18.png

A Miutcánk nem egy átlagos profil, nem a lájkokról, a nyaralós fotókról, vagy hírfolyam kommentháborúiról szól, hanem valódi közösségépítésről, ezért érdemes rászánni egy kis időt a profilunk részletes kitöltésére, hiszen a környéken élő szomszédok számára ezek azok az igazán releváns információk, amik által valóban elkezd épülni a közösség, és könnyebben megoldódnak a felmerülő problémák.

Tovább

Óbudán már a Miutcánk szállítja a környék híreit!

Új funkciók a Miutcánkban

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_masolata_7.png

Rohanó világban élünk, ahol elképesztő az információdömping és nehéz a szelektálás. Éppen ezért nagy kihívás eljuttatni az igazán fontos, a mindennapi életünkre is hatást gyakorló híreket a címzettekhez, több önkormányzat is küzd ezzel a problémával. A III. kerület lakosai azonban mostantól a Miutcánk révén egészen biztosan értesülni fognak a legfontosabb helyi tudnivalókról. Hogy hogyan?

Tovább

Fedezd fel a környéket a Miutcánkkal!

Hasznos tippek költözéshez, ház- vagy lakásvásárláshoz

1_3.png

Új helyre költözöl a városban? A négyzetméter ár nyilván fontos tényező, de nem kizárólagos: a mérlegelésnél alaposan megvizsgálod a környéket is, ahol az új lakásod/házat elterül. A Miutcánk ebben (is) a segítségedre tud lenni, hiszen itt rögtön közvetlen kapcsolatba kerülsz a jövőbeli szomszédaiddal, akik segítenek neked a környék felderítésében. Persze az is lehet, hogy már döntöttél az új lakóhelyedet illetően, ebben az esetben viszont ugyanúgy felvetődik a kérdőszó együttes: mi merre mikor hogyan? 

Tovább
süti beállítások módosítása