Ismerd meg a szomszédaidat, legyél törzsvendég a lakóhelyeden!

Miutcánk Blog

Jössz te még a Miutcánkba - avagy ez történt 2020-ban!

2020. december 23. - aronrunning

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_20.png

Sűrű év áll mögöttünk. Idén is. Sok helyütt olvasni, hogy senki sem gondolta, volna, mi fogja meghatározni legtöbbünk életét és a közbeszédet az idén - pedig jobban belegondolva, ez minden évről elmondható. Ember tervez, Isten végez, senki sem látja a jövőt, senki sem látta előre a globális járványt. Az idei év - a felfokozott egészségügyi kockázatok mellett - abban emelkedik ki még inkább, hogy ráirányította a figyelmet nem csak a digitalizációra, hanem a közösségek összetartó, éltető erejére - éppen arra a két szegmensre, amiben a Miutcánk is elhelyezkedik, és amit a kezdettől fogva célul tűztünk ki.

Hiányzik a mozi, hiányzik a színház, hiányoznak a baráti sörözések, a családi összejövetelek - dolgok, amiknek a lényege az a kontaktus, az adás, és a viszonzás. Így aztán az az egészen elképesztő helyzet állt fel, hogy bár a járvány a Miutcánk csapatának hétköznapjait is alaposan felforgatta, közösségünk megerősödött 2020-ban.
Idén 52 000 fősre növekedtünk, soha korábban nem volt még ennyi ennyi kezdeményezés, ilyen aktív közösség a Miutcánkban. A nagyobb figyelmet pedig igyekeztünk még nagyobb felelősséggel viselni. Íme pár büszkeség az idei évünkből, ami nélkületek nem sikerülhetett volna.

KÖZÖSSÉGI ÖSSZEFOGÁSOK SOKASÁGA

Ugyancsak az első hullám idején történt, hogy Dobó Kata, Szilágyi Áron, Kokó, Huzella Júlia, Nagy Zsolt és tucatnyi egyéb színész, sportoló, közszereplő, tiktokker részvételével sikeresen hívtuk fel a figyelmet a szomszédainknak való segítségnyújtásra. A letölthető röplapok rengeteg lépcsőházba kikerültek, köszönhetően a seregnyi önzetlen, jó fej Miutcánkos szomszédnak.

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_23.png

MIUTCÁNKOS ÖNKÉNTESEK A LIMÓKBAN

Az tavaszi első hullámban 50 Miutcánkos segítő összesen 500 000 forint értékben használhatta a MOL Limo autókat, hogy bevásároljanak az időseknek. Úgy gondoljuk, hogy nem csak a kiszolgáltatott szépkorúak jártak jól ezzel a kezdeményezéssel, hanem az önkéntes Miutcánkos szomszédok is, akik mindig ott segítettek, ahol csak lehetett.

EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ ÖNKORMÁNYZATOKKAL

A Miutcánk életében új fejezetet jelentenek a különböző önkormányzatokkal való együttműködések. 2020-ban 4 kerületvezetéssel kezdtünk el közösen dolgozni, hogy az adott kerületben élők hatékonyabban bele tudjanak szólni  a kerület fejlesztéseibe (lásd pl. forgalomcsillapítás a belvárosban). Ezen felül a főváros mellett 6 kerület járvánnyal kapcsolatos hírei jelentek meg az oldalon Kispesttól Újbudáig.

great_deals_for_black_friday_promo_facebook_post_template_21.png

FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS

A Miutcánk 2020-ban sikeresen tudta növelni a felhasználói számát, idén már elértük az 52 000 regisztrált szomszédot, akik egymást segítve építik a közösségeket, kérnek, vagy éppen nyújtanak segítséget, információt egymásnak. Talán nem meglepő, de minél többen térnek be a Miutcánkba, az oldal annál hatékonyabban tudja teljesíteni céljait, annál nagyobb eséllyel talál mindenki megfelelő szakembert, vagy ideiglenes, esetleg új gazdát egy-egy eszköznek (jelenleg 230 000 megosztott eszköz és érdeklődési kör van az oldalon). Így aztán ha eddig nem tetted volna, hívd meg a saját ismerőseidet, szomszédaidat, barátaidat is.

ONLINE SZOMSZÉDFESZTIVÁL

Idén először - a járványt miatt - online szerveztük meg a szomszéd fesztivált. Két hét alatt tucatnyi programot szerveztünk a Színművészeti Egyetem drámainstruktor hallgatóival. közösen. Főzősuli szomszédokkal, gyilkosos, otthoni testmozgás, vers költés és jelmezes záróbuli is volt. 2021-ben is folytatjuk online programjainkat és már retentően várjuk, hogy nyugodtan szabadon találkozhassunk, piknikezhessünk.

SEREGNYI ÚJ FUNKCIÓ

Ahogy a mondás tartja, a tökéletes nem létezik, de a tökéletesre való törekvés igen. Így van ezzel a Miutcánk is, folyton találunk valamit, amin faragni, szépíteni lehet, miközben az igények is folyton változnak, és senki sem egyforma. Ez a munka sosem ér véget, és idén is rengeteg új funkciót vezettünk be (a legutóbbi csomagról külön bejegyzést is írtunk), miközben a háttérben is folyamatosan mennek a fejlesztések.

2021-ben legalább ennyi újdonsággal folytatjuk.

6.png

A bejegyzés trackback címe:

https://miutcank.blog.hu/api/trackback/id/tr2116354426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása